SINIVIIVA Elämä ilman jääkiekkoa ei ole elämisen arvoista.

Suomi vs Ranska Topit ja Flopit

Suomi vs Ranska

TOP 3

1.) Tunnelma

Ennakkoarvioissa tästä ja kazakstan otteluista odotin sitä kuuluisaa hautajaistunnelmaa. Mutta Jääkiekkoliiton ainoa oikea ratkaisu tiputtaa lipun hintoja ( 4 yhden hinnalla) toikin otteluun lähes täyden tuvan. Pekka Marjamäen ennenaikainen poismeno toi myös otteluun vahvan tunne latauksen. Ja ei, ei ole sattumaa että Leijonat tekivät 7:n maalia, se sattui olemaan myös "marjan" pelinumero maajoukkueessa.

2.) Ylivoima

MM-kisoissa maata kuin maata vastaan 4 yv maalia on hyvä suoritus. Joskin tänään nähdään todellisuudessa että toimiiko se vai ei.

3.) Jokinen-Koivu-Filppula

Ennakoinkin jo tätä edellisessä top/flopissa että Jokisen pitää tehdä maaleja Ranskaa vastaan ja tulihan niitä kaksinkappalein. Ykköskentän tehot 3+6 on osoitus että homma toimi, toimiiko tänään aika näyttää.

 

FLOP 3

1.) Ensimmäinen erä

Leijonat eivät vielä ekaerässä päässeet rytmiin jolla Ranska olisi tippunut vauhdista, suut kävivät enemmän kuin Mertarannalla selostamossa ja 1-0 vain ensimmäinen 20 minuuttia.

2.) Suomen jäähyt

5x2min Ranskan tasoista joukkuetta vastaan on surkea suoritus. Se kertoo ettei ihan jaksettu luistella ja pari typerää hyökkäyspään jäähyä kuvastavat asennepuolen merkitystä tällä tasolla.

3.) Ranska

USA:lta, Kanadalta ja Suomelta turpaan yhteismaalein 21-5. Onko paikka A-sarjassa? Minun mielestäni kyllä. Jääkiekko voi ja tulee saamaan 12-16 kiekkomaata jotka pystyvät pelaamaan ns. kahdessa kategoriassa, nyt niitä on kolme. Laitetaan 20 vuotta taaksepäin jääkiekossa ei ollut ns. seitsemää suurta. Oli vain Ruotsi, Neuvostoliitto, Kanada ja Tsekkoslovakia. Laitetaan 20 vuotta eteenpäin ovat Sveitsi ja Saksa ja Tanska kirineet niin että on 10:nen  "suurta". Jäämme odottamaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen kaivannut kunnon hidastuksia maalitilanteista sekä kattokameran kuvaa. Nyt niitä saatiin, ja jo oli aikakin. Vasta superhidas uusinta kertoo, kuinka taitava temppu on muuttaa kiekon suunta kevyellä ohjausliikkeellä, pois maalivahdin linjalta. Kaikki kunnia Mikko Koivulle, joka teki maalinsa juuri niin.

Hetken kuluttua pani Jussi Jokinen vielä paremmaksi. Hänet oli telottu poikittaisella jään pintaan, ja jaloilleen noustessaan suomalaishyökkääjä näki laukauksen lähtevän. Jokinen ei ollut vielä kunnolla seisaallaan, kun hän pääsi suuntaamaan viuhuvan kiekon tarkasti maalin kulmaan. Hienoa työtä!

Mika Saukkonen (MTV3 Ava) selosti matsin tyylikkäästi ja eläytyen, mutta ranskalaispelaajien nimet kuulostivat kuin kuolaimet suussa lausutuilta. Epäilemättä Mika kuitenkin yritti parhaansa! Ja selostaja todellakin käytti pelaajista nimiä, eikä tyytynyt kutsumaan heitä vain "ranskalaisiksi".

Tänä iltana Kanada. Päivän Hesari pelottelikin jo lukijoitaan, kuinka Iso Paha Getzlaf luistelee murjomaan meikäläisiä, ja kykenee tekemään samalla pari maalia.

Ja vielä vastaväite Kalliokoskelle ensimmäisestä erästä muka floppina. Se on ehdottomasti liian tyly arvio voitetusta erästä, jolla pohjustettiin murskavoitto. Ei Ranskankaan kunto lopahda ensimmäiseen erään, mutta seuraavissa alkoi gallialaisten jalka jo painaa.

Käyttäjän Siniviiva kuva
Tapani Kalliokoski

"Ja vielä vastaväite Kalliokoskelle ensimmäisestä erästä muka floppina. Se on ehdottomasti liian tyly arvio voitetusta erästä, jolla pohjustettiin murskavoitto."

Jos Ranskan tasoista joukkuetta vastaan otetaan eka erässä 3 jäähyä ja keskitytään haukkumaan vastapuolta ja tuomareita voin hyvillä mielin kutsua sitä flopiksi. 7-1 päättyneessä ottelussa todellisia floppeja ei tietenkään kovin paljon voi olla, mutta ensimmäinen erä siihen suhteutettuna oli.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tänään ei taida Jokiselta onnistua maalin edessä seisoskelu ja siitä maaliin ohjaus. Ranskan alivoima oli ehkä hirveintä kuraa mitä mm-kisoissa on koskaan nähty, joten en uskaltaisi tehdä siitä vielä johtopäätöstä, että YV:mme olisi kunnossa.

Jännä peli tulossa. Perkeleellisellä aktiivisella karvauksella ja kovala vauhdilla peli on meidän.